Inteligenta Artificiala

Regulament pentru laboratorul de Inteligenta Artificiala

Reguli generale si mod de punctare

 1. Veti primi doua note la laborator (una pentru saptamanile 1-7 si una pentru saptamanile 8-14). Vom discuta mai departe doar despre nota pentru categoria "tehnici de cautare si reprezentarea cunostintelor" (KR)
 2. Mod de punctare:
  • Informatică: nota de laborator se va lua pe activitatea din clasa(2p) + teme(8p). Pe activitate se poate lua mai mult de 2p ajutand astfel un student care nu a facut chiar perfect temele sa ia in continuare maxim daca a fost suficient de activ la ore. Chiar daca cineva obtine mai mult de 10p la laborator, punctajul se va trunchia la 10p.
  • Mate-Info: nota se va lua pe activitatea din clasa(2p) + doua teme(8p). Pe activitate se poate lua mai mult de 2p ajutand astfel un student care nu a facut chiar perfect temele sa ia in continuare maxim daca a fost suficient de activ la ore. Chiar daca cineva obtine mai mult de 10p la laborator, punctajul se va trunchia la 10p.
  • CTI: nota se va lua pe activitatea din clasa(0.3p = 0.25 exercitii+ 0.05 raspunsuri) + doua teme(cautare: 0.7 + jocuri: 0.5). Se poate da bonus de 0.5p. Chiar daca cineva obtine mai mult de 2p (2p=0.5p+1.5p) din bonusuri, punctajul se va trunchia la 2p.
  • Opțional, matematici aplicate: nota se va lua pe activitatea din clasa. Se dau plusuri pe răspunsuri și pe exerciții făcute în clasă. Pentru nota 10 trebuie să obțineți 50 de plusuri. Pe răspunsuri ar trebui obținute aproximativ o cincime din plusuri și restul ar fi pe exerciții în laborator.
 3. Pentru seriile care dau test, exercitiile date in clasa si ca tema de gandire pentru acasa vor reprezenta pregatirea pentru testul de la final. Exercitiile de activitate se puncteaza doar pentru cei prezenti.
 4. Petru exercitiile dintr-un laborator, neterminate pana la finalul orei, va exista un deadline decis de comun acord cu studentii (o sa il consideram in general pana la urmatorul laborator, dar in cazul in care e o perioada grea, putem sa decidem impreuna sa il amanam).
 5. Exercitiile se uploadeaza obligatoriu si pe site si trebuie sa respecte intocmai formatul de trimitere a temelor, cat si formatul de input si output cerut in enuntul exercitiului (testarea unora din teme se va face in mod automat). Deadline-ul afisat la fiecare laborator e pentru uploadarea fisierelor. Dupa aceasta data nu se mai pot uploada. Dupa ce trece deadline-ul voi incepe sa le corectez/punctez.
 6. Exercitiile copiate aduc cu sine anularea punctajului atat pentru cel care a dat tema cat si pentru cel care a copiat. De asemenea, profesorul titular de curs va primi numele studentilor vinovati.