Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in /var/www/html/biblioteca/inceput_pag_a.php on line 2
Tehnici Web, proiecte JS

Tehnici Web

Nu esti logat.

Exercitii pentru recuperare punctaj

Punctele pe aceste exercitii se vor adauga la punctajul de proiect.

 1. Exercitii foarte simple

  1. Pornind de la vectorul ["Mercur","Marte","Venus","Jupiter","un asteroid oarecare","o cometa in trecere"] sa se realizeze un element de tip select cu aceste optiuni. La selectarea unei optiuni se va genera un paragraf cu textul "Am intalnit un extraterestru de pe " concatenat cu textul optiunii selectate. Paragraful va fi adaugat la sfarsitul paginii.
  2. Sa se scrie o pagina cu un input de tip range cu valori intre 10 si 20. La schimbarea valorii range-ului se va genera o lista cu valori de la 1 pana la valoarea selectata in range.
  3. Sa se creeze o pagina continand un paragraf. La apasarea tastei "q" paragraful se va face invizibil. Daca se apasa din nou tasta q, paragraful devine vizibil.
  4. Sa se creeze dinamic 2 chechboxuri. Primul sa fie bifat. In orice situate unul dintre checkboxuri trebuie sa fie bifat si celalalt nu, mergand pe cazurile:
   • daca se bifeaza cel nebifat, atunci celalalt se debifeaza automat
   • daca se debifeaza cel bifat, atunci celalalt se bifeaza automat
  5. La apasarea oricarei taste, aceasta va fi adaugata in pagina, la sfarsitul lui body prin crearea unui textNode nou.
  6. La incarcarea paginii se creeaza un paragraf cu textul 0. La fiecare secunda, numarul din paragraf creste cu 1.
  7. Sa se creeze un buton de dimensuni 10px * 10px fara text in el. La fiecare click pe buton, butonul creste in latime si inaltime cu 10px. La fiecare ctl+click scade in latime si inaltime cu 10px (mai putin cand are chiar dimensiunea 10px * 10px).
  8. Sa se creeze 5 paragrafe in pagina, in mod dinamic, continand drept text sirurile "paragraf1", "paragraf2" etc. Cand venim cu cursorul pe ele, toate literele vor deveni caps. Cand luam cursorul de pe ele revin la normal.
  9. La click in pagina, sa se creeze un div de dmensiune 1X1px de culoare neagra, pozitionat chiar in dreptul clickului
  10. La incarcarea paginii, se genereaza 3 divuri de 30X30px de culoare rosie. Unul din ele in mod aleator va avea clasa "fantoma". La click pe divul cu clasa fantoma, se sterg toate divurile si se va afisa:
   fantoma
   La click pe un div fara fantoma, acesta devine verde. Daca se face click pe ambele divuri fara fantoma, atunci se da un alert cu "Bravo, ai scapat!" si divurile dispar.