Sisteme Expert

Nu esti logat.

Impartirea proiectului pe etape

Observatie: cerintele se vor posta pe masura ce se trece la etapa urmatoare. Intervalul dintre paranteze e intervalul in care se prezinta ce s-a lucrat in etapa respectiva. Cine prezinta la vreme ia 20p (punctele acestea nu se dau pe echipa ci separat fiecarui coechipier dupa ce a raspuns la niste intrebari din ce a lucrat).

  1. (03.04 - 09.04) Etapa de documentare. Stabilirea solutiilor posibile (minim 20) si, partial, a atributelor caracteristice. Gasisrea cate unei imagini reprezentative pentru fiecare solutie. Stabilirea unei descrieri pentru fiecare solutie (imaginea si descrierea vor fi afisate la final cand sistemul expert identifica solutiile; insa stabilirea lor de pe acum va ajuta pentru urmatoarea etapa, si anume cea a stabilirii atributelor).
  2. (10.04 - 16.04) Etapa de gasire a atributelor si stabilirea setului de valori posibile pentru fiecare. Crearea grafului de dependente si a arborelui decizional.
  3. (17.04 - 30.04 - cuprinde vacanta) Crearea regulilor (conform cerintelor). Aveti 2 saptamani pentru ca sunt multe reguli si e posibil sa identificam si greseli (de exemplu lipsa inferentei de nivel 3, sau lipsa cazurilor cu mai multe solutii sau fara solutii). In plus la acel moment totcmai vom termina cu prologul si vom avea si testul recapitulativ.
  4. (01.05 - 07.05) Parsarea (regulilor dar si a descrierilor pt solutii) (in acea saptamana va fi explicat programul care sta la baza sistemului expert.
  5. (08.05 - 21.05) Restul cerintelor de prolog (crearea fisierelor de output etc.)
  6. (22.05 - 28.05) Legarea "naiva" la o interfata grafica (cea din exemplul de laborator).
  7. (29.05 - 02.06) Personalizare interfata grafica (conform cerintelor individuale). Finalizarea documentatiei.